SVO thuis, altijd lastig

Deel dit artikel

In Nieuws, geschreven door Jasper GraaffLaat een reactie achter

Door Niels – Afgelopen vrijdag was het weer tijd voor SVE 6 om aan te treden, ditmaal tegen SVO 2. Een team uit de hoofdklasse dat wonder boven wonder onder ons stond in de poule. Helaas zou dat niet meer lang duren.
We hoopten nog dat SVO 2 weer met een invaller zou komen zoals meerdere keren deze competitie, dat was helaas niet het geval. Ze kwamen in volle oorlogssterkte aantreden met Jan-Willem Rouwhorst, Igor Heller en Mario Weergang. Vorige keer konden we er nog een 6-4 overwinning uit slepen, maar dat zou vanavond wel erg moeilijk worden. Toch begonnen Tom, Wouter en ondergetekende (Niels) met goeie moed aan de wedstrijd.

Het begon niet verkeerd. Tom wist geconcentreerd tegen de anti van Mario te spelen en sleepte de set met 3-0 binnen. Wouter kon tegen Jan-Willem niet veel inbrengen waardoor het al snel weer gelijk stond. Daarna mocht ik tegen Igor spelen. Het begon dramatisch waarbij Igor de eerste game met 11-2 won. Wat hij niet wist was dat dit een speciale tactiek was van Niels, doen alsof je er niks van kan om zo de tegenstander op het verkeerde been te zetten. Igor trapte er met open ogen in en verloor, zoals gepland, dus ook de 2de game. Daarna ging de strijd gelijker op. Helaas moest Niels aan het einde van de set toch Igor het punt geven met 11-8 in de 5de. De dubbel daarna tussen Tom/Wouter en Jan-Willem/Igor werd helaas ook nog verloren. Hoewel er goed werd gespeeld was het links-rechts dubbel van SVO toch beter. 1-3 achter dus.
Wouter bracht nog weer hoop in de 5de wedstrijd tegen Mario. Met het verlies van Tom nog in zijn hoofd kon Mario helemaal niks tegen het sterke spel van Wouter doen. In een recordtijd won Wouter de pot waarbij Mario niet meer dan 6 punten heeft gehaald in 3 games. 2-3. Helaas was die hoop weer snel vervlogen toen Tom tegen Igor moest. Hoewel Igor moeite had met de backhand topspin van Tom ging het punt toch weer vrij gemakkelijk naar SVO. 2-4. De volgende wedstrijd was Niels tegen Jan-Willem, op papier de sterkste maar wel met een lekker open spelletje. Het begon voorbarig met Niels die 1-0 voorstond, helaas kon de voorsprong niet worden behouden. Niels had zelfs in de 3de game niet genoeg aan 3 game-points om een 2-1 voorsprong binnen te harken. Na nog een lekkere 4de game voor beide spelers trok Jan-Willem toch weer aan het langste eind. 3-1 verloren maar Niels ging toch met een goed gevoel weer op de bank zitten.
Ondertussen was het dus alweer 2-5. Konden we er nog een gelijkspel uitslepen? Het antwoord is nee. Wouter was niet in goede doen tegen Igor, zijn normaal zo sterke backhand lukte niet terwijl bij Igor bijna alles goed leek te gaan. De wedstrijd erna van Niels tegen Mario eindigde net als de vorige keer. Niels had weer veel moeite met de anti van Mario. In de 4de game leek hij het door te hebben, die game pakte hij ook vrij makkelijk. Helaas werd de hoop op een winstpartij in de 5de game als snel ruw de grond in gedrukt toen Niels opeens 9-1 achterstond en de game verloor met 11-4. Bah!
Bij de laatste wedstrijd, Tom tegen Jan-Willem, stonden we weer als enigen in de zaal. Tom begon goed en won de eerste game, hij bleef goed druk zetten maar Jan-Willem bleef ook goed spelen. Na even te wachten in de 4de game totdat het gezang vanuit de kantine voor Anton zijn verjaardag uitdoofde hoopten we nog op een klein wonder maar helaas kon Tom de set niet pakken. Eindstand 2-8 waardoor wij nu op de degradatieve 5de plek staan……auw. Volgende week uit naar Tiel, hopelijk kunnen we daar nog een paar nodige punten pakken.
Gelukkig was de uitslag van deze avond snel vergeten nadat de eerste drankjes en teamschotel op tafel stonden en kon het toch nog gezellig worden! Uiteindelijk was het 04:15 toen we de deur van SVE achter ons dichttrokken en konden er nog een paar nodige uurtjes slaap worden gepakt voordat het volgende grote spektakel van start zou gaan. Het NK Trefbal! Wat dat geworden is leest u in het volgende verslag.
Jasper GraaffSVO thuis, altijd lastig

Laat een reactie achter