Tali Cohen Nederlands kampioen mixed dubbel

Deel dit artikel

In Nieuws, geschreven door Jan BruinsLaat een reactie achter

In het weekeinde van 25 en 26 maart vonden in Zwolle de Nederlandse Tafeltenniskampioenschappen plaats. 32 vrouwen en 32 mannen streden in Sporthal Landstede om de titels, waaronder 3 vrouwen van SVE.

Tali Cohen speelde een uitstekend toernooi en slaagde erin de titel in het gemengd dubbelspel te winnen samen met haar partner Barry Berben, die ook Nederlands kampioen bij de mannen werd. In de kwartfinale van het dames enkel werd Tali uitgeschakeld door de latere Nederlands kampioene Emine Ernst.

Simone Broersen verraste op zaterdagmorgen door in het damesdubbel samen met haar partner Maaike van de Pavoordt het als derde geplaatste dubbel Sanne de Hoop/Angelique Gertenbach uit te schakelen. Tegen diezelfde Angelique Gertenbach moest zij later op de dag in het enkel aantreden. In een uitstekende partij kwam Simone net te kort: 2-4.

Ook Renske de Wijs had zich via Nationale Meerkampen verrassend geplaatst voor het hoofdtoernooi van het NK. Helaas was jeugdinternational Chana van der Venne in de eerste ronde te sterk.

Het NK paratafeltennis vond tegelijkertijd in Zwolle plaats. Bertus Brandenburg moest maar liefst 7 keer achter de tafel verschijnen op zaterdag. Hij wist zich knap te plaatsen voor de finalepoule Rollers 1e klas. Helaas ging hij hier strijdend ten onder, maar toch een knappe 3e plaats!

Jan BruinsTali Cohen Nederlands kampioen mixed dubbel

Laat een reactie achter