Team Paulusschool wint Basisscholenkampioenschap tafeltennis

Deel dit artikel

In Nieuws, geschreven door Jasper GraaffLaat een reactie achter

Afgelopen woensdag 2 november organiseerde tafeltennisvereniging SVE voor het eerst in haar historie een Basisscholenkampioenschap. In samenwerking met Harten voor Sport is in augustus een datum geprikt en zijn de vakdocenten bewegingsonderwijs van alle basisscholen aangeschreven. We hoopten uiteindelijk zo’n 60 kinderen te mogen verwelkomen op het toernooi, maar het succes was overweldigend. Uiteindelijk deden er 118 kinderen van 9 verschillende scholen mee! Één van de zes teams van de Paulusschool bleek het sterkste en ging ervandoor met de enorme beker.

Voorafgaand aan het toernooi heeft SVE aan alle vakdocenten het aanbod gedaan clinics te verzorgen aan de groepen 7 en 8 van de scholen. Tot onze blijdschap werd daar gretig gebruik van maakt. Jeugdtrainer Jacob ten Have is namens SVE anderhalve maand druk geweest met het verzorgen van clinics op de scholen zelf of bij SVE. Zowel de vakdocenten als de kinderen waren erg enthousiast, wat tot het enorme aantal van 118 inschrijvingen voor het toernooi leidde.

Het toernooi begon woensdag na schooltijd om 14.30 uur en moest uiterlijk 18.00 uur klaar zijn, zodat de kinderen op tijd voor het avondeten weer thuis zouden zijn. Besloten werd  de kinderen per wedstrijd één game tot de elf punten te laten spelen. De kinderen hadden zich ingeschreven in teams van minimaal vier en maximaal zeven spelers en speelsters. Het was dus een teamtoernooi, waarbij steeds met 4 tegen 4 werd gespeeld. In de eerste ronde waren de 27 teams onderverdeeld in poules, waarbij de beste teams naar de winnaarsronde gingen en de teams die minder wedstrijden gewonnen hadden naar de troostronde.

Na veel wedstrijden, waarbij de kinderen elkaar continu enthousiast aanmoedigden, was het iets voor zessen tijd voor de finale tussen een team van de Paulusschool en een team van de 2e Marnixschool. Pepijn, Sem, Teun en Valentijn van de Paulusschool bleken daarin te sterk voor Mart, Reyer, Koen en Lennaert van de 2e Marnixschool. De jongens van de Paulusschool mochten daarop de enorme beker omhoog tillen en mee naar school nemen.  Op de foto zijn de winnaars met hun klasgenoten te zien. Gefeliciteerd!

Na afloop van het toernooi kregen alle kinderen nog een coole sleutelhanger in de vorm van een tafeltennisbatje met led-lampje. Op vertoon van de sleutelhanger mogen ze allemaal de rest van 2016 gratis komen trainen bij SVE, om nog beter te leren tafeltennissen. We hopen dan ook veel kinderen enthousiast te hebben gemaakt voor de sport en te mogen verwelkomen de komende tijd, maar hoe dan ook komt er volgend jaar een tweede editie van het Basisscholenkampioenschap!

+*-

Jasper GraaffTeam Paulusschool wint Basisscholenkampioenschap tafeltennis

Laat een reactie achter