Tim Gras wordt knap tweede bij NTTB Jeugdmasters

Deel dit artikel

In Nieuws, geschreven door Jasper GraaffLaat een reactie achter

Het is een publiek geheim dat de lichting kadetten van vorig jaar een stuk talentvoller is dan de lichting junioren. Dat bleek gisteren ook bij de Jeugdmasters, waar Tim Gras (speler van SVE 2 in de 3e divisie) zich voor het eerst mocht meten met de beste Nederlandse jeugdspelers.

Omdat er wat afmeldingen waren door blessures mocht Tim Gras (nu 1e jaars junior) als één van de reserves meedoen, waarbij hij als 12e van de 12 geplaatst was. Van zenuwen bleek echter weinig, want in zijn eerste wedstrijd maakte het hij de 1e geplaatste Thomas Baart meteen flink lastig. Hij verloor nipt in vier games, ondanks gamepoints in zowel de derde als vierde game (18-16 13-11). Daarna had Tim echter de smaak te pakken en won hij stuntend al zijn overige vier poulewedstrijden. Eerst moest de Emmense 1e divisiespeler Pim van Schaik er in vier games aan geloven en daarna pakte Tim in een spannende 5-gamer het grote talent Kas van Oost (1e jaars kadet). Weer een uur later was Elwin Huiden, trainingslid bij SVE en 2e divisie bij Middelburg, kansloos tegen Tim. Tot slot pakte Tim de poulezege door leeftijdsgenoot Lode Hulshof in vier games te verslaan.

In de andere poule was Roel Bogie zoals verwacht ongenaakbaar. Ook Tim had in de finale weinig in te brengen tegen Roel, die zo verdiend zijn eerste Jeugdmasterstitel pakte. Voor Tim echter een prachtige dag met een ongelooflijk goed resultaat. Heel SVE is trots! Als toetje mag Tim vandaag meedoen aan de Masters bij de senioren, waar hij in de poule naast Olivier Altenburg weer Roel Bogie treft.

Jasper GraaffTim Gras wordt knap tweede bij NTTB Jeugdmasters

Laat een reactie achter