Topweek bovenste teams

Deel dit artikel

In Nieuws, geschreven door Jasper Graaff2 Reacties

De bovenste vier seniorenteams van SVE én ons hoogste jeugdteam hebben een absolute topweek achter de rug. De vier seniorenteams wonnen alle vier, terwijl de concurrentie punten liet liggen. Ons hoogste jeugdteam plaatste zich daarnaast definitief voor de Kampioenspoule door de sterke koploper Litac met 6-4 te verslaan.

SVE 1 – Litac 1 (jeugd) 6-4
Voor de wedstrijd van gisteren had Litac maar liefst 73 punten verzameld in 8 wedstrijden. Onze talenten lieten echter zien dat er niet met hen te sollen valt.

Er werd een prachtige 6-4 overwinning geboekt. Hoogtepunt was de overwinning van de jonge Floris op Rutger Carelse, waarmee Rutger zijn eerste verlies van de competitie moest incasseren. Door de 6-4 overwinning staat SVE nog steviger op de 2e plek met 59 punten. Plaatsing voor de Kampioenspoule is daarmee voor het tweede jaar op rij een feit!

SVE 1 – Vice Versa 1: 8-2
Nadat de jeugd ‘smiddags het goede voorbeeld had gegeven gingen onze beste senioren ook los. Binnen een mum van tijd stond het 5-0 voor SVE! Dit terwijl de uitwedstrijd nog met 7-3 verloren was. Vooral Jacintha speelde ijzersterk en kwam heel de avond geen moment in  de problemen. Wai Jor en Rogier speelden ook uitstekend en pakten allebei overtuigend twee potjes.

Door deze prachtige overwinning wipt SVE over Vice Versa en Never Despair naar de 3e plek in de poule. Wie had dat voorafgaand aan dit seizoen verwacht! In de laatste wedstrijd tegen nummer 2 Smash moeten er nog wel een paar puntjes gepakt worden om zeker te zijn van handhaving. Vice Versa moet namelijk nog naar nummer laatst Pecos en zal gaan proberen om flink te scoren. Never Despair moet tegen koploper Hilversum. Met de 3 punten voorsprong die SVE nu heeft op Never Despair zijn de vooruitzichten dus goed!

VTV 3 – SVE 2: 0-10

Vorige week was SVE 2 nog in mineur na het gelijkspel tegen Hilversum. Hoe anders was de stemming afgelopen vrijdag! In rap tempo werden de zeges aaneengerijgd, waardoor de mannen al vroeg aan de borrel konden. Toen kwam ook nog eens het goede nieuws: Hilversum had ‘slechts’ 6-4 gewonnen van Shot. Daardoor staat SVE 2 nu nog maar 2 punten achter Hilversum, met een wedstrijd minder gespeeld! Deze vrijdag haalt SVE die wedstrijd in, tegen Shot. Als er gewonnen wordt kan het kampioenschap en daarmee promotie naar de 3e divisie SVE 2 bijna niet meer ontgaan!

VTV 2 – SVE 3: 3-7

Ook SVE 3 deed fantastische zaken in de strijd om het kampioenschap. Waar koploper HTTC dinsdag verrassend met 8-2 had verloren van SVO, wonnen Luc, Maarten en Mees overtuigend van VTV. Daardoor staat SVE opeens bovenaan in deze rare poule met 3 punten voorsprong op HTTC! De slotwedstrijd is bovendien uit tegen HTTC, dus onze mannen hebben het nu volledig in eigen hand. Er moeten minimaal 4 punten gepakt worden, dan is het kampioenschap binnen en mag SVE 3 zich opmaken voor een seizoen 3e divisie!

SVE 4 – Gispen 1: 7-3

De laatste weken klimt SVE 4 langzaam uit het diepe dal waar ze in zaten. En opeens liggen er daardoor weer kansen op het kampioenschap. Tegen koploper Gispen moest daarvoor minimaal 7-3 gewonnen worden, wisten we van tevoren. Het was heel de avond erg spannend, nadat we al snel 3-0 en later 5-2 voorkwamen. Uiteindelijk was het met name aan kopman Wurff te danken dat we met de 7-3 overwinning aan de haal gingen. Wurff kwam heel de avond geen moment in de problemen en won alle drie zijn wedstrijden.

Door deze overwinning staan we nu opeens bovenaan in de poule, met een gelijk aantal punten als Gispen. UTTC volgt op 3 punten achterstand. Aanstaande vrijdag moeten zij nog de laatste wedstrijd van hun gestaakte wedstrijd uitspelen. Wint Gispen die dan staan zij dus weer een punt boven ons. Wint UTTC, dan staan zij nog 2 punten achter ons en Gispen. Voor de laatste wedstrijd lijkt UTTC de beste papieren te hebben. Zij spelen op woensdag tegen nummer laatst Bunshot. Wij spelen vrijdag tegen nummer 4 SVO, dat waarschijnlijk in de sterkste opstelling komt, terwijl Gispen op maandag tegen Effect speelt. Gispen zal daar minimaal 6 en maximaal 7 punten scoren. Wij weten vrijdag als het goed is dus precies hoeveel punten we nodig hebben om kampioen te worden. Het zal erg lastig worden, maar we gaan weer ons best doen.

Jasper GraaffTopweek bovenste teams

Reacties

Laat een reactie achter