Tussenstand Najaarscompetitie

Deel dit artikel

In Nieuws, geschreven door Jasper GraaffLaat een reactie achter

De Najaarscompetitie 2014 is alweer halverwege. Tijd om de tussenstand op te maken. Welke teams doen mee om het kampioenschap, wie strijden er tegen degradatie?

SVE 1, 4e in de 2e divisie met 20 punten.

Mark 67%, Roger 47%, Jeffrey 17%.
Het seizoen begon goed voor ons eerste team, met drie 6-4 overwinningen tegen de drie op papier zwakste teams van de competitie. Helaas kwam de klad er daarna flink in. Tegen koploper Salamanders werd enigszins geflatteerd met 10-0 verloren (ondanks vijf vijf-gamers) en afgelopen zaterdag werd met 8-2 verloren van nummer 2 BIT.nl. Typerend was dat invaller Sean Bakker als enige een enkel wist te winnen. Door deze nederlagen is de voorsprong van 8 punten op Kluis als sneeuw voor de zon verdwenen. Zij staan nu gelijk met SVE met 20 punten.

Vervelend voor het team is dat Sigrid geblesseerd is geraakt en daarnaast toch geen motivatie heeft om weer te gaan spelen. Hierdoor moet het team onverwacht veel beroep doen op invallers. Aan deze invallers ligt het overigens niet, want Peter (2x) en Sean (1x) wonnen steeds netjes een potje. De komende drie weken worden heel belangrijk voor de handhavingskansen van SVE. Tegen Kluis en Renata moet gewonnen worden en hopelijk is dat ook weer mogelijk tegen nummer 3 Sittard.

SVE 2, 2e in de Hoofdklasse met 34 punten.

Robbert 89%, Peter 80%, Jan 60%, Luc 50%.

Tot afgelopen zaterdag was er geen vuiltje aan de lucht voor team 2. Nieuwe kracht Jan Mulder liet met wat pech misschien wat meer punten liggen dan verwacht, maar de uitslagen waren desondanks uitstekend. Met 6 punten voorsprong op nummer 2 Bijmaat leek het kampioenschap na 4 weken al te lonken. Tot afgelopen zaterdag.. Bijmaat bleek thuis een niet te nemen vesting van SVE 2. Luc verloor in pas zijn tweede wedstrijd van de competitie al zijn wedstrijden, terwijl Peter en Jan alleen van Melvin Lucardie wisten te winnen. Een harde 8-2 nederlaag was dus het gevolg. Bijmaat staat nu op onderling resultaat bovenaan.

SVE 3, 3e in de Hoofdklasse met 26 punten.

Arthur 67%, Mees 58%, Remco 56%, Nena 33%.

De jeugd, samen met de kwetsbare Remco, doet het dit seizoen naar behoren. Ondanks de kwaaltjes van Remco en een blessure van Arthur staat het team netjes 3e, met net zoveel punten als nummer 2 Rega. Vooral van Nena mag gezegd worden dat zij het uitstekend doet, als debutante op dit niveau.

Het team is er echter nog niet. Omdat er op dit moment 3 teams uit de afdeling op degraderen in de 3e divisie is de kans groot dat ook één van de twee nummers 4 uit de Hoofdklasse degradeert. SVE 3 moet dus bij de les blijven en zorgen dat die 3e plek minimaal geconsolideerd wordt.

SVE 4, 1e in de 1e klasse met 37 punten.

Jasper 89%, Sean 87%, Anton 75%, Maarten 44%.

Met de meeste punten van alle SVE-teams staat team 4 glansrijk bovenaan in de 1e klasse. De eerste twee weken verliepen nog enigszins moeizaam, met een gelijkspel en een 6-4 overwinning tegen de twee sterkste tegenstanders, maar daarna ging het hard. Tegen het toch zeker niet zwakke Gispen werd met 8-2 gewonnen, waarna Laren en Hilversum zelfs met 9-1 verslagen werden. Aan die overwinningen was bovendien niets gestolen.

Na het kampioenschap van vorig seizoen in de 2e klasse lonkt nu dus een tweede opeenvolgend kampioenschap voor ons team, dat met Sean een belangrijke versterking heeft gekregen. De komende twee wedstrijden tegen WIK en concurrent Over ’t Net (2e met 6 punten achterstand) zullen erg belangrijk zijn. Sluiten wij die goed af, dan hebben wij alles in eigen hand.

SVE 5, 5e in de 1e klasse met 22 punten.

Erik 56%, Timeas 53%, Jan 42%, Ron 33%, Ole 33%.

De mannen van SVE 5 hebben het onverwacht zwaar. Jan had wat moeite met het vinden van zijn vorm, Ron is nog steeds niet helemaal fit en daarnaast is er ook geen echt zwakke tegenstander te vinden in de poule. Afgelopen vrijdag werden er echter 4 belangrijke punten gepakt tegen koploper VTV. Jan pakte daarbij 2 enkels met prima spel. Het is te hopen dat deze lijn zich doorzet en dat het team het redt zonder de geëmigreerde Erik van der Wurff. De achterstand op nummer 4 Huizen is slechts 2 punten, dus alles is nog mogelijk.

SVE 6, 4e in de 1e klasse met 18 punten.

Wouter 50%, Eduard 42%, Peter 40%, Tom 25%.

Team 6 heeft het zwaar in de 1e klasse, na het kampioenschap van vorig seizoen in de 2e klasse. Afgelopen vrijdag werden er wel 7 belangrijke punten gehaald tegen nummer laatst Bijmaat. Hopelijk is hiermee de achtervolging op de vierde plek ingezet. Het team staat nu weliswaar al vierde, maar nummer 5 Almeerspin heeft slechts 2 punten minder met ook een wedstrijd minder. In de tweede competitiehelft zal er flink aangepoot moeten worden om handhaving veilig te stellen.

SVE 7, 5e in de 2e klasse met 18 punten.

Pim 60%, Marco 50%, Max 25%, Niels 22%.

Ook team 7 heeft het wederom lastig. Zij staan vijfde, maar de nummer laatst heeft slechts 1 punt achterstand met nog een wedstrijd tegen de nummer 4 tegoed. Al twee keer degradeerde dit team eigenlijk, maar bij gratie van de afdeling mochten zij 2e klasse blijven spelen. Met versterking van Niels, die het in de 3e klasse vorig seizoen uitstekend deed, was er hoop dat dit seizoen beter zou gaan, maar dat blijkt tot nu toe ijdele hoop. Max verkeert in een vormcrisis en ook Niels heeft zijn draai in de 2e klasse nog niet gevonden. Enige lichtpuntje is dat Pim de weg omhoog eindelijk weer een beetje gevonden lijkt te hebben. Het team is echter nog niet kansloos, dus wellicht is er met een goede tweede helft nog wat mogelijk.

SVE 8, 5e in de 3e klasse met 17 punten.

Sylvester 50%, Jan 44%, Marcel 25%, Peter 17%.

Waar het aan ligt weet ik niet, maar ook team 8 heeft het onverwacht lastig. De mannen spelen al jaren op dit niveau en moeten dat ook aankunnen, maar laten dat voorlopig niet zien. Vooral Peter en Marcel weten dit seizoen tot nu toe nauwelijks een potje te winnen. Afgelopen vrijdag werd er zelfs met 10-0 verloren. Dat moet en kan beter in de tweede helft!

SVE 9, 1e in de 3e klasse met 31 punten.

Drazen 83%, Pieter-Jan 78%, Marcel 44%, Lisette 44%, Bart, 33%.

In tegenstelling tot team 8 doet team 9 het wel erg goed. Met kopmannen Drazen en Pieter-Jan kan er van vrijwel elke tegenstander gewonnen worden. Het is dan zaak dat de andere drie zoveel mogelijk punten sprokkelen. Vooreen koploper is 31 punten uiteraard niet veel en de voorsprong is dan ook slechts 2 punten. Alles kan dus nog gebeuren in de tweede competitiehelft. Zet ‘m op!

SVE 10, 2e in de 5e klasse met 26 punten.

Brian 78%, Martin-Jan 67%, André 56%, Geert 56%.

Team 10 doet het wellicht wat minder dan verwacht, maar heeft nog alle kans op het kampioenschap. Vooral nieuwe en jonge kracht Brian Bakker doet het tot nu toe uitstekend. Met één wedstrijd minder gespeeld heeft het team 3 punten achter op nummer 1 ONI. Met een goede inhaalwedstrijd kan de koppositie dus al worden overgenomen.

SVE 11, 1e in de 5e klasse met 27 punten.

John 100%, Jan 67%, Freerk 67%, Joeri 67%, Folkert 67%.

Ook team 11 doet een gooi naar het kampioenschap. In een poule met slechts vier teams hebben zij 27 punten na 4 wedstrijden. De voorsprong op nummer 2 Maarssen is 3 punten, dus er is nog niks beslist. Maar kansen op het zo vurig gewenst kampioenschap en promotie naar de 4e klasse hebben de mannen zeker.

SVE 12, 6e in de 5e klasse met 4 punten.

Anton 33%, Henri 11%, Michiel 0%, Maarten 0%.

Team 12 heeft het helaas erg zwaar. Het was vooraf al enigszins ingecalculeerd, maar ze hebben het tot nu toe wel erg zwaar. Hopelijk weten zij in de tweede competitiehelft het puntenaantal in ieder geval nog wat op te krikken.

SVE 13, 5e in de 6e klasse met 20 punten.

Arnold 83%, Simon 50%, Jacqueline 42%, Chris 0%.

Het laatste team van SVE draait netjes mee in de middenmoot van de 6e klasse. Wat dat betreft is er niet heel veel nieuws aan de horizon. Chris heeft helaas nog steeds geen potje gewonnen.

Duo-competitie

Er doen ook twee teams van SVE mee in de Duo-competitie. Mark en Ron de Ruiter (SVE 1) staan momenteel 4e in de 5e klasse. Het team dat in de reguliere competitie SVE 11 vormt staat als SVE 2 in de Duo-competitie bovenaan. Zij hebben dus kans om zowel in de reguliere als in de Duo-competitie kampioen te worden!

Jasper GraaffTussenstand Najaarscompetitie

Laat een reactie achter