Up’s en downs in de knock-out fase van de beker

Deel dit artikel

In Nieuws, geschreven door Laura DaatzelaarLaat een reactie achter

Vrijdagavond werd de eerste ronde van de knock-out fase van de beker gespeeld. Maar liefst vijf teams hadden deze ronde bereikt. In de bloedhitte van SVE streden SVE 1, 2, 3 en 5 voor een plekje in de volgende ronde, SVE 9 speelde uit bij Huizen. Met bloed, tranen en vooral heel veel zweet wisten drie teams de volgende ronde te bereiken. Tijd voor een update:

SVE 1 – SVO 1: Sean, Jan en Timeas
Door allerlei andere verplichtingen (hoe kun je nou andere verplichtingen hebben tijdens de beker?) moest team 1 aantreden met drie spelers tegen het sterke SVO met onze eigen Luc. Met een 0-5 achterstand gingen onze mannen ten strijde. EN HOE! Zowel Sean, Jan als Timeas wonnen hun potten waardoor ze nog maar 3-5 achterstonden. Daarna wordt ook het dubbel binnengesleept door Sean en Timeas: 4-5. Toch zijn de mannen nog niet helemaal zeker van hun zaak, Timeas schat, onder het genot van wat frisse lucht, zijn kansen in voor zijn volgende wedstrijden om tot de conclusie te komen dat hij mogelijk wel gaat verliezen. Niets is minder waar, timeas doet een Luc’je en verslaat met zowel wereldballen als wat kleine blunder Misja en Joran. Sean doet de duitser tegen Luc, paar net en randballetjes en Luc is gebroken. Ook deze wedstrijd is voor SVE. Mario kan de vorm niet vinden vanavond, mede vanwege een knieblessure. Hij verliest van Sean en geeft zijn andere partij op. Hiermee wordt het 10-5 voor SVE! Voor de formaliteit en sportiviteit worden de overige potjes ook nog gespeeld (op die van Mario-Jan na) waarbij Sean laat zien alleen onder druk te kunnen presteren. Hij verliest zijn potje van Joran. Jan en Timeas winnen wel, waarmee de eindstand op 12-6 komt. Aankomende donderdag spelen zij uit tegen Maarssen 1.

SVE 2 – Bijmaat 2: Marco, Erik, Jan, Obbe
SVE 2 speelde tegen Bijmaat 2 die de ‘ouwe rot in het vak’ George Lucardie in de gelederen heeft. Jan Bruins en Erik haalden al hun talenten uit de kast en wonnen drie potjes. Jan heeft gelijk zijn conditie kunnen trainen door drie potten in drieën te spelen. Zoals hij zelf zei: met bloed zweet en tranen, doe me nu maar een biertje. Obbe voegde daar twee potten aan toe, maar verloor helaas zijn laatste twee potjes in drieën. Marco deed leuk mee en won één potje. Buiten wreef hij Amber nog even in dat zij vorig jaar de kwartfinale haalden omdat hij in het team zat, ik denk dat de arrogantie hem parten heeft gespeeld vanavond. Volgende week vrijdag spelen ze uit tegen Almeerspin.

SVE 3 – Bijmaat 1: Jasper, Remco, Khales, Wai Jor
SVE 3 had het wat moeilijker vanavond. Vooral Khales leek niet met de druk om te kunnen gaan, hij won maar één potje.  Remco had in zijn tweede wedstrijd een inzinking. Misschien was het het vrouwelijk schoon wat aan de kant stond te kijken, misschien was het een kwestie van overschatting, maar de auteur van dit verhaal is maar weggelopen. Zijn pot daarna herstelde hij zich netjes door solide te winnen. Wai-Jor en Jasper deden keurig wat zij moesten doen en wonnen drie potten.  De wedstrijd was tot het laatste moment spannend, waarbij Jasper en Remco op 8-8 nog een wedstrijd moesten spelen. Remco kon de spanning niet aan tijdens de wedstrijd van Jasper en optimistisch als hij is kwam hij vertellen dat als Jasper ging verliezen de druk te hoog werd voor hem. Gelukkig won Jasper, waardoor Remco met minder druk kon spelen. Hij won ook zijn wedstrijd keurig, waarmee een 10-8 overwinning werd geboekt. Volgende week spelen zij thuis tegen Gispen.

SVE 5 – ATC Almere: Joost, Max, Paulien, Wouter
SVE 5 speelde tegen ATC Almere. Veel viel er niet te halen voor team 5. Met name Wouter speelt de laatste weken als een pannenkoek en herhaalde dit ook vanavond. Hij sloeg hier en daar nog wel een mooie bal, maar was vooral erg ontevreden over zichzelf. Hij won wel nog één potje. Joost, ons jeugdtalent uitkomend in Landelijk C, liet zien dat hij beschikt over een prima conditie en deugdelijk spel. Hij won twee potten. Ons duifje Max kon geen potje winnen en ook Paulien kwam niet tot winst. Een duidelijk 11-3 nederlaag betekent dat team 5 uitgeschakeld is in de beker.

SVE 9 – Huizen: Rick, Christiaan, Quinten, Ian
SVE 9 werd gezien als één van de kanshebbers van SVE. Misschien komt dit omdat ze zelf een aardig grote mond hadden of omdat ze toch over aardig wat talent beschikken in het team. Goed misschien hebben we ons vergist met het bier-drink-talent van dit team. In ieder geval ging het in het begin van de wedstrijd nog aardig gelijk op. Onze nieuwe aanwinst Ian verloor kansloos van onze andere nieuwe aanwinst Monique, misschien moeten we toch nog even nadenken of we deze twee spelers niet wisselen van team. Christiaan en Quinten wonnen hun pot, Rick verloor zijn pot. De dubbels werden netjes verdeeld, één voor Huizen en één voor SVE.  Over de rest kunnen we kort zijn, het was vrij kansloos. Quinten, Rick en Christiaan wonnen nog een potje, maar de grote belofte Ian faalde. Hij verloor al zijn potten, waarmee SVE een 10-6 nederlaag lijdt. Ook zij zijn uitgeschakeld uit de beker. SVE 9 besloot zich te onthouden van commentaar door telefoontjes niet te beantwoorden.

Laura DaatzelaarUp’s en downs in de knock-out fase van de beker

Laat een reactie achter