UTRECHTS BASISSCHOLENTOERNOOI TAFELTENNIS: MIX VAN SPORTIVITEIT EN FAMILIEPRESTATIES

Deel dit artikel

In Nieuws, geschreven door Ron van der MaarelLaat een reactie achter

Op zaterdag 18 januari 2020 organiseerden UTTC en SVE het Utrechts basisscholentoernooi. Dit jaar werden de scholen met de meeste deelnemers beloond met een miditafel. Dankzij de inzet van leerkrachten Jasper Oostlander (Gertrudisschool) en Janine Adams (Paulusschool en Jenaplanschool Wittevrouwen) hadden we een mooi aantal deelnemers. Hopelijk leidt de miditafel op deze scholen tot een nog grotere populariteit van de tafeltennissport.

Rondom de tafel met ouders
Er waren veel enthousiaste ouders meegekomen om de spelers te ondersteunen. We hadden de 46 deelnemers verdeeld over 6 poules en 10 tafels. Ondanks onze ervaring kunnen we het niet zo evenwichtig verdelen dat iedereen op dezelfde tijd klaar is. Geen probleem! De kinderen die eerder klaar waren gingen lekker samen (of met een ouder) door met een balletje slaan. Ook speelde een flink aantal ouders even mee met rondom de tafel totdat het tijd was voor de halve finales.

Sportieve runnerups
De verliezend finalisten kwamen beide van de Gertudisschool. Sterker nog: ze komen uit dezelfde familie. Neeltje van Sterkenburg (groep 6) en Seth van Sterkenburg (groep 8) wonnen beide bij hun eigen categorie de poulefase en de halve finale. In de finale wisten beide er nog wel een heel spannende 2e game van te maken. Toen bleek dat ze genoegen moesten nemen met de tweede plek bleek dat de andere kinderen van hun school ze erg goed opvingen. Dat gaf de doorslag om deze school dit jaar de wisselbeker voor de sportiviteitsprijs te gunnen.

Onverwachte winnaar
De uiteindelijke winnaar bij de categorie groep 5/6 was een onverwachte: Sem Prince. Bij binnenkomst was hij zelfs nog niet ingeschreven. Hij kwam namelijk alleen maar mee als supporter van zijn broer Ischa Prince. Nadat gevraagd werd of hij zelf mee wilde doen moest er zelfs nog een beetje aangedrongen worden voor hij instemde.

Landelijke finale
De winnaar van groep 7/8 was Floor Magielse van de Paulusschool. We hopen dat hij met de andere prijswinnaars ook mee gaat doen aan de landelijke finale op zaterdag 30 mei in Nieuwegein. Vanaf 1 februari is de inschrijving daarvoor geopend. Overigens kunnen hier ook kinderen die buiten de prijzen vielen aan meedoen. Heb je interesse? Geef het door aan John van Hoeven, via mail: bsc_uttctafeltennis@sportutrecht.nl.

Groet, Amber

Ron van der MaarelUTRECHTS BASISSCHOLENTOERNOOI TAFELTENNIS: MIX VAN SPORTIVITEIT EN FAMILIEPRESTATIES

Laat een reactie achter