Verslag Gastentoernooi 19 maart

Deel dit artikel

In Nieuws, geschreven door Jasper GraaffLaat een reactie achter

Door Luc – Op zaterdag 19 maart vond het jaarlijkse Gastentoernooi (voorheen Familietoernooi) van SVE plaats. Met 36 deelnemers was het toernooi goed bezet met deelnemers uit alle leeftijdscategorieën; van 7 tot 70!

In de eerste ronde was het ieder voor zich en speelde men in poules van vier tegen mensen van dezelfde sterkte (al is dit altijd moeilijk in te schatten voor niet-tafeltennissers). Luc won tussen het organiseren door makkelijk zijn potjes in de hoogste klasse (met Sean, Robbert en Erik), terwijl Niels in poule 2 zijn concurrenten achter zich liet. In deze poule zaten ook twee SVE oudgedienden, Bernie en Edward, waarbij de eerstgenoemde hun rentree wedstrijd wist te winnen. In de andere poules viel op dat de 50-plus leden van SVE duidelijk de overhand hadden op de niet-tafeltennissers. Hieruit mogen we rustig concluderen dat de woensdagmiddag trainingen hun vruchten afwerpen. De allerjongste deelnemers hoefden nog geen wedstrijden te spelen maar legden een spelletjesparcours af met o.a. ballonnen, paraplu’s en natuurlijk pingpongballen.

In de tweede ronde van de dag werd er gedubbeld. Normaal gesproken geven de SVE’ers dan het goede voorbeeld maar Bernie werd iets te enthousiast tijdens zijn rentree en raakte bij zijn smash niet alleen de bal maar ook zijn zoon Daniël op zijn neus… Auw + bloedneus. Verder moest Niels nog even flink aanzetten om te winnen van zijn ouders en schoonouders (daar wil je niet van verliezen!) en wist gelegenheids-duo Denis en Luc de broer-zus combinatie Laura en Walter Daatzelaar te verrassen.

Toen alle potjes gespeeld waren, kwam Luc d.m.v. zijn creatieve telling tot de conclusie dat de eindoverwinning tussen de families Hofland (Ruben en Peter) en van Berkum (Julius en Jurriaan) ging. Waar in de eerste ronde Julius zijn teamgenoot Ruben versloeg, had Peter juist weer van Jurriaan gewonnen. De dubbel bleek dus beslissend en die werd gewonnen door de van Berkums die daardoor het familiespel Halli Galli mee naar huis kregen. Minstens net zo belangrijk is de teamschotel voor het grootste team en die werd dit jaar gewonnen door Niels die zijn vriendin, ouders en schoonouders had meegenomen! SVE bedankt alle deelnemers; dankzij jullie was het weer een geslaagde editie en hopelijk zien we iedereen volgend jaar weer terug.

 

 

Jasper GraaffVerslag Gastentoernooi 19 maart

Laat een reactie achter