Verslag van kampioen Ruben

Deel dit artikel

In Nieuws, geschreven door Jasper Graaff1 Reactie

Afgelopen zaterdag won onze jonge held Ruben Hofland, geholpen door coach Rob Seldenrijk, het NJK bij de welpen met D-licenties. Als kers op de taart mocht hij daarom de dag erna ook nog eens meedoen bij de welpen met A-licentie. Ruben schreef zelf een verslag van zijn zegetocht op zaterdag, zie hieronder!

Zaterdag 6 mei was het NJK. Ik was ook uitgenodigd. Ik vond het superspannend. Er lag veel druk op mij, omdat ik 1e stond op de lijst. Dus er waren hoge verwachtingen.

Ik begon in een pool van vijf. Dat was best makkelijk. Alles 3-0 gewonnen. Toen was ik dus door (duuh) naar de 1/8e finale. Dat was tegen Tim IJsenagger. Ik had al vaker tegen hem gespeeld, en dat verliep best makkelijk. Dus ik dacht dat dat niet zo moeilijk ging worden. Maar hij is beter geworden. Hij was net iets sterker in de rally’s. Het werd 2-0 voor hem. Het liep niet zo goed….

In de derde set stond het 5-1 voor hem. Toen deed Rob een time-out. Dat was fijn, want ik haalde hem in. Rond 5-4 voor hem ontdekte ik zijn zwakke plek. Hij kon niet goed openen. Dus ik schoof de 1e (soms nog 2e) bal, en dan wou hij openen. Vanaf toen ging het lekker. Het werd 2-1, 2-2, 2-3. Ik had toch nog gewonnen! Ik gaf zijn coach en mijn coach een hand, stond drie secondes in het looppad en er kwamen een paar mensen naar me toe gelopen die zeiden: “ Wow, ik dacht dat je ging verliezen! Knap heur!” En die was binnen.

Toen ging ik dus door (duuh) naar de kwart finale. Dat was tegen een onbekende jongen. Tijdens het inspelen leek hij heel goed. Maar ik won best makkelijk: 11-4,11-2,11-6. Die was binnen. Ik was door (duuh) naar de halve finale. Dat was tegen een bekende, de nummer 2. Mats van der Vreeken. Ik had al vaker tegen hem gespeeld, twee keer verloren en één keer gewonnen. Dus dat leek spannend. Maar dat liep ook best goed. Ook 3-0 gewonnen. Die was binnen.

Toen natuurlijk de finale. (Tuudiduuuduuu,tuudidududuuu,tuudiduuduuu,tuudidututudutuu). Tegen Jasper Doorn. Ik had nog niet tegen hem gespeeld, maar ik kende hem wel. Dus dat was spannend. Het begon niet zo lekker. 1-0 voor hem. In de 2e set had ik zijn zwakke plek ontdekt. Nou, drie keer raden. Hij kon niet zo goed openen. Dus daar maakte ik gebruik van. En dat ging goed: 1-1, 2-1, 3-1! Ik deed twee vuisten een klein beetje omhoog (duuh), want ik was NEDERLANDS KAMPIOEN BIJ DE WELPEN! Op naar het NJK-A toernooi.

Jasper GraaffVerslag van kampioen Ruben

Reacties

Laat een reactie achter