Versterkt SVE 2 mikt op handhaving in 3e divisie

Deel dit artikel

In Nieuws, geschreven door Jasper GraaffLaat een reactie achter

De mannen van SVE 2 en 3 werden afgelopen seizoen kampioen in de Hoofdklasse en promoveerden naar de 3e divisie. Er is vervolgens gekozen om de sterkste spelers – Wai Jor Woe, Jan Mulder en Remco Haring – bij elkaar te zetten in team 2, om zo een team te creëren dat zich moet kunnen handhaven. Bovendien kwam Robin Luyer over van Rega, waardoor het team een extra kwaliteitsimpuls heeft gekregen. Een vooruitblik op het seizoen in de 3e divisie poule B.

De loting van SVE 2 is op het oog gunstig. Geen enkele supersterke tegenstander, maar tegelijkertijd ook geen echt zwakke tegenstander. SKF 4 is de degradant, maar heeft een team opgesteld dat niet zomaar kampioen gaat worden. Zwolle zal hun voornaamste concurrent voor het kampioenschap zijn, met op papier de sterkste speler van de competitie in de vorm van Remco Diele. Zwolle is in de breedte echter kwetsbaar, met vierde man Robin Wildeman die tot nu toe niet heel veel wint op dit niveau.

Achter SKF en Zwolle lijken drie teams aan elkaar gewaagd: Kampenion, Amstelveen en SVE zelf. Alle drie die teams zijn in staat minimaal 50 punten te scoren. Promovendus Assen 2 lijkt dat in eerste instantie niet, maar zij hebben zich versterkt met Jan Meppelink van Assen 1. Vlak dus ook Assen 2 niet uit.

Hoewel de poule geen heel sterke teams heeft, is dat ook meteen de valkuil. Er zijn geen echt zwakke broeders, waardoor het een spannende competitie gaat worden waarin je waarschijnlijk meer dan 50 punten zal moeten scoren om boven de degradatiestreep te eindigen. SVE’s kopman Wai Jor Woe zal naar verwachting de nodige punten binnenslaan, maar kan vanwege zijn werk in het buitenland maar zo’n 5 keer meedoen. Voor SVE is het daarom te hopen dat Robin Luyer kan wennen aan de snelle zaal van SVE en dat Jan Mulder stabiel op het hoge niveau kan acteren dat hij vorig seizoen al af en toe liet zien. Aan nestor Remco Haring de taak om daarbij genoeg punten binnen te slaan zodat handhaving wordt veiliggesteld. Zelf heeft hij daar gelukkig alle vertrouwen in.

SVE 2 mag morgen meteen aan de bak. Ze openen tijdens de eerste Super Saturday van het seizoen bij SVE met een thuiswedstijd tegen SKF 4.

Jasper GraaffVersterkt SVE 2 mikt op handhaving in 3e divisie

Laat een reactie achter