Voorbeschouwing landelijke herencompetitie

Deel dit artikel

In Nieuws, geschreven door Jasper GraaffLaat een reactie achter

Dit weekend begint de landelijke competitie weer. Voor SVE komen dit seizoen twee teams uit in 2e divisie. Beide teams hebben het qua poule niet echt getroffen. Een vooruitblik.

SVE 1: Ian de Graaf, Rogier Kessel, Quinten van Dissel
Team 1 handhaafde zich in het najaar na een degelijk seizoen in de 2e divisie. Komend seizoen mogen de mannen écht aan de bak. SVE 1 komt uit in 2e divisie poule D, wat met recht een zware poule genoemd kan worden. De tegenstanders zijn:

  • Disnierats 1, degradant uit de 1e divisie;
  • SKF 2, dat versterkt is met Rouke Bosma en Carla Nouwen uit SKF 1;
  • Avanti 2, vorig seizoen 2e in de 2e divisie;
  • De Toekomst 1, promovendus uit de 3e divisie;
  • The Victory 1, promovendus uit de 3e divisie, zwaar versterkt met Hans den Blanken en Arturs Reinholds.

Op papier lijkt SVE dit seizoen weer veroordeeld tot degradatietafeltennis. Disnierats is favoriet voor het kampioenschap. Het is afwachten of SKF 2 hen kan bedreigen. Als Rouke Bosma en Carla Nouwen vaak meedoen kunnen ze het wellicht spannend maken. Ook The Victory kan om de prijzen mee gaan doen. Arturs Reinholds is een Letse speler die 2 jaar geleden nog rond plek 500 op de wereldranglijst stond. Die moet geen problemen hebben met de 2e divisie. Als hij en Fjodor Rademaker veel spelen is The Victory een kandidaat voor het kampioenschap.

Qua ELO is SVE het vijfde team in de poule. De Toekomst moet zeker onder SVE gehouden worden. Daarnaast lijken onze toppers zich te moeten richten op Avanti 2. Het is te hopen dat Ian snel een voorbeeld neemt aan Rogier en aan het trainen slaat, dan is handhaving zeker mogelijk. Een uitdaging wordt het echter wel.

SVE 2: Floris Zur Muhlen, Gerwin van Schie, Gabor Martens, Pim Kuipers
Team 2 werd vorig seizoen kampioen in de 3e divisie. Dit seizoen moeten ze het doen zonder Tim Gras, die besloot zijn heil te zoeken bij Pecos. Ook team 2 heeft het qua loting niet getroffen, want ze zijn de enige promovendus in de poule. Maar ze zijn zeker niet kansloos. De tegenstanders:

  • Klimaatgroeps Stars 1, degradant uit de 1e divisie;
  • Disnierats 2, vorig seizoen op 1 punt na geen kampioen;
  • Tempo Team 2, vorig seizoen 3e in de poule van SVE 1;
  • Entac 1, al jaren stabiel in de 2e divisie;
  • GTTC Groningen 1, vorig seizoen 3e.

Klimaatgroep Stars is de uitgesproken favoriet voor het kampioenschap. Met oud-Eredivisiespeler Peter Verwey, geflankeerd door jeugdtoppers Pim van Schaik en Shuo Han Men, zal in principe geen team hen kunnen stoppen. Daarachter lijkt Tempo Team, met onze hoofdtrainer Maurice Schulte, favoriet voor de 3e plek. SVE zal daarachter Entac en GTTC onder zich moeten houden om te handhaven. Een lastige opgave, maar niet kansloos. Floris heeft het in zich om veel te winnen dit seizoen, terwijl Gabor in het verleden ook altijd veel heeft gewonnen op dit niveau. Entac en GTTC moeten het daarentegen vooral hebben van één sterke kopman. Floris zal in beginsel elke wedstrijd meedoen. Als Gabor veel speelt en Gerwin en Pim pakken hun potjes mee, dan is er wat mogelijk.

Aanstaande zaterdag trappen beide teams af met een thuiswedstrijd. SVE 2 speelt tegen Tempo Team. SVE 1 mag beginnen tegen The Victory. Aanvang 16.00 uur, tegelijkertijd met Dames 1, 2, 3, en 4 die ook thuis spelen. Kom onze mannen en vrouwen vooral aanmoedigen!

Jasper GraaffVoorbeschouwing landelijke herencompetitie

Laat een reactie achter