Voorbeschouwing Open Utrechtse kampioenschappen

Deel dit artikel

In Nieuws, geschreven door Jasper GraaffLaat een reactie achter

Door Timeas – Zaterdag 2 september opent SVE alweer voor de 14e keer het najaarsseizoen met de Open Utrechtse Kampioenschappen. En deze 14e editie heeft, voordat het toernooi überhaupt begonnen is, al wat records gebroken. Zo was het toernooi niet alleen binnen 28 uur al vol, maar doen er ook maar liefst 46 landelijke spelers mee. Wat de gemiddelde ELO-rating van alle deelnemers op 1512 brengt; het sterkste deelnemersveld ooit! Er mag dus spectaculair tafeltennis verwacht worden. Naast vele bekende OU-gangers, mogen we dit jaar ook weer een aantal nieuwe gezichten verwelkomen. In totaal zullen 110 deelnemers van 36 verschillende verenigingen in drie verschillende klassen strijden om de prijzen. Wie mag zich na zaterdag Open Utrechts Kampioen van 2017 noemen?

A-klasse

John van Spengen (VTV) zal ongetwijfeld zijn best doen om de titel te verdedigen. Dit zal echter een loodzware opgave worden. Waar hij vorig jaar maar twee mensen boven zich hoefde te dulden op de plaatsingslijst, staat hij dit jaar ‘slechts’ 10e geplaatst. Er mag namelijk wel gezegd worden dat de nummers 1 en 2 van de plaatsingslijst Steffen Greup (Avanti)  en Vincent Blom (Vriendenschaar) de uitgesproken favorieten zijn. Daarnaast mag er van sterkhouders René Waterreus (Pecos), Pieter van den Berg (SKF) en de OU-winnaar van 2014 Maarten Loeve (TTV Bit) ook een greep naar de titel verwacht worden. SVE hoopt met Rogier Kessel (7e geplaatst) en aanwinst Ian de Graaf (9e geplaatst) hoge ogen te kunnen gooien. Met Jop van der Wiel, Ronald Rijsdorp (beiden Pecos), Matthijs van der Heiden, Patrick Bruyne (beiden VVV), Michel Laroo (TTV Bit) en Theo Verzyl (Vriendenschaar) zijn er nog eens zes spelers met een rating van boven de 1900. Wat er op lijkt te duiden dat er werkelijk van alles mogelijk is.

B-klasse

De eerste 10 op de lijst in de B-klasse zijn op papier aan elkaar gewaagd, ook hier kan het  dus alle kanten op gaan. Kan Trung Nguyen (1e, Thibats) zijn favorietenrol waar maken? Mogelijk kan René de Gier (Shot Soest), Kees Prins (Alexandria) of Peter van Zomeren (VTV) roet in het eten gooien. SVE hoopt een heel klein beetje op een goede dag van Nena Zantman (16e geplaatst), maar qua tafeltennisprestaties zal het in de B-klasse waarschijnlijk bij hopen blijven voor de thuisclub.

C-klasse

In C-klasse mag meer verwacht worden van de SVE’ers. Met favorieten Jan Braat (2e), Jan Tabak (4e) en outsider Arnold de Groot (8e) heeft SVE meerdere ijzers in het vuur. De voornaamste concurrentie zal komen van Ronald Verleun (1e) en Ben Funke (3e) (beiden WIK).

 

Indeling: https://docs.google.com/spreadsheets/d/13gDIY1-cKhVfDAiP-7uLLdns8-1ZgHfQykSXfKePxP8/edit?usp=sharing

 

Jasper GraaffVoorbeschouwing Open Utrechtse kampioenschappen

Laat een reactie achter