Voorbeschouwing landelijke Voorjaarscompetitie

Deel dit artikel

In Nieuws, geschreven door Jasper GraaffLaat een reactie achter

Na lang wachten zijn de poules van de Voorjaarscompetitie dan eindelijk bekend. De landelijke poules waren al wat langer bekend. Bij SVE worden er 5 Super Saturdays gehouden, met 5 seniorenteams en 3 jeugdteams tegelijkertijd thuis. De eerste wedstrijden worden volgend weekend gespeeld (13 februari eerste Super Saturday), hier alvast een vooruitblik.

SVE 1 in de 2e divisie. Jacintha, Rogier, Wai Jor, Sanne.

Vorig seizoen wist ons vlaggenschip zich toch enigszins verrassend te handhaven in de 2e divisie. Dat was vooral de danken aan kopvrouwe Jacintha, die vriend en vijand wist te verrassen door elke week ijzersterk tafeltennis te laten zien en uiteindelijk met een winstpercentage van 71% af te sluiten.

Ook komend seizoen krijgt het team het niet makkelijk. Er is versterking aangetrokken in de vorm van de zus van Jacintha: Sanne. De poule is echter een zware. Degradant uit de 1e divisie Tempo Team is erbij gekomen, met o.a. oud-Eredivisiespeler en kampioen van de Open Utrechtse 2015 John Scott. Achter deze gedoodverfde kampioenskandidaat lijken Smash en US de voornaamste kandidaten voor posities 2 en 3. Smash eindigde vorig seizoen als 2e in dezelfde poule als SVE. US eindigde als 3e in de 3e divisie, maar heeft versterking aangetrokken in de vorm van oud-eredivisiespeler Tycho Dekker.

Achter deze drie teams zullen SVE en promovendi Tafeltennis Zwolle en DVO strijden om de 4e plek. Op papier is DOV het zwakste team van de drie en SVE het sterkste, maar het is natuurlijk afwachten hoe dit in de praktijk uit zal werken. Duidelijk is in ieder geval dat de opdracht wordt om zowel Zwolle als DOV voor te blijven.

SVE 2 in de 3e divisie. Peter, Jan, Sean, Christaan.

Jan, Peter en Sean werden kampioen in de Hoofdklasse en mogen het nu weer proberen in de 3e divisie. Ze krijgen daarbij ondertussen van Christiaan Witteveen, die werd weggekocht bij Elan. De mannen zullen het echter niet makkelijk krijgen, want de loting is ontzettend zwaar.

Op papier is SVE het zwakste team in de poule. Een uitgesproken kampioenskandidaat lijkt er niet te zijn. Degradant SKF zal hoge ogen gaan gooien, maar op papier moet FTTC tegenstand kunnen bieden. Daarnaast is promovendus Emmen outsider, met Peter Verwey in de gelederen. Hij zal in beginsel geen wedstrijd verliezen, dus hoe vaker hij meedoet hoe meer Emmen mee zal kunnen doen om de titel, zeker met Jaap van Tijum als versterking.

Achter deze drie zal ook Blauw-Wit goed mee kunnen doen, terwijl Hilversum en SVE de zwakkere broeders in de poule zijn. Onze mannen zullen dus boven zichzelf uit moeten stijgen om zowel Hilversum als één van de andere teams in de poule achter zich te houden.

SVE 3 in de 3e divisie: Arthur, Mees, Rob, Luc, Maarten.

Ook SVE 3 gaat het heel moeilijk krijgen. Zij werden, anders dan SVE 2, onverwacht kampioen in ons Hoofdklassepoule zonder favoriet. Nu hebben ze versterking gekregen van Arthur en daarmee hopen ze kans te maken op handhaving in de 3e divisie. Niet heel gek is het echter dat de mannen op papier het zwakste team zijn.

Kijkend naar de ratings in Westa de uitgesproken kampioenskandidaat. Verder daar achter zal SVE met name moeten proberen om Megacles en Herwaarden achter zich te houden, wil het kans hebben op handhaving.

SVE 1 (D) in de 2e divisie: Irene, Laura, Nena, Kelly, Amber, Lisette.

Net als vorig seizoen willen de dames heel graag promoveren naar de 1e divisie. Met Nena, Irene en versterking Kelly heeft SVE dan ook drie van de sterkste speelsters uit de poule in haar gelederen. Concurrentie zal komen van Shot ’65 en VTV, maar SVE is duidelijk favoriet.

SVE 2 (D) in de 2e divisie: Alannah, Ilse, Merel, Sascha, Susanne

Voor de dames van team 2 is het heel jammer dat er steeds minder dames tafeltennissen en competitie spelen. Er is al een tijd geen 3e divisie meer en dat maakt het voor de dames niet leuker. Ilse wint nog wel haar potjes, voor de anderen is het lastig. Zoveel mogelijk plezier maken dus op de drukke Super Saturdays bij SVE!

Jasper GraaffVoorbeschouwing landelijke Voorjaarscompetitie

Laat een reactie achter