Floris en Julius naar finale NJM!

Deel dit artikel

In Nieuws, geschreven door Jasper GraaffLaat een reactie achter

Gisteren werden in Assen de halve finales van de jeugdmeerkampen gespeeld. Coach Wouter Dubois ging al vroeg op pad met Nena, Ruben en Julius. Daarnaast kwamen o.a. ook Floris en Ellin in actie.

Voor de net 18 geworden Nena zijn het haar laatste kansen op roem bij de jeugd. Wellicht waren het dan ook de zenuwen die haar parten speelden, want het was (qua resultaat) niet best gisteren. Vier van de vijf poulewedstrijden in de hoofdronde gingen verloren. Tegen Shuohan Men (Nederlands kampioen) en Sharon Janssen (eredivisie) is dat geen schande, maar tegen Nynke Stam en Julia Janssen zal Nena meer hebben verwacht.

Ook voor onze jonge journalist Ruben Hofland was de halve finale het eindstation. Ruben is alweer 2,5 jaar lid, maar wordt volgende maand pas 10 jaar oud. Als 1e jaars welp kwam hij in de halve finale net wat tekort. Hij verloor zijn eerste wedstrijd in vijf games en verloor daarna twee keer wat dikker. Zijn derde wedstrijd wist hij wel knap te winnen, maar de laatste wedstrijd moest hij in drie close games aan de tegenstander laten. Volgend jaar als 2e jaars welp nieuwe kansen!

Julius van Berkum, de teamgenoot van Ruben, plaatste zich wel knap voor de finale van de NJM. Julius is een paar maanden ouder dan Ruben en daarom 2e jaars welp. Hij won drie van zijn vijf wedstrijden (alle drie met 3-0!) en hoort daarmee officieel tot de beste 12 welpen van Nederland. Op naar de finale!

Floris volgde het voorbeeld van Julius en liet er geen gras over groeien. Hij won alle vijf zijn wedstrijden (jongens pupillen) met 3-0 en plaatste zich daarmee overtuigend voor de finale.

Nog het vermelden waard is dat ook Ellin Nootebos de finale haalde, bij de meisjes pupillen. Zij komt uit voor ZTTV, maar traint al langer bij SVE. Ook Angelique Gertenbach, regelmatig bij SVE trainend met haar privé trainer Maurice, haalde overtuigend de finale. Tot slot plaatste ook Tim Gras (dit seizoen voor SVE uitkomend in de kampioenspoule) zich voor de finale.

Een mooi resultaat voor SVE dus!

Jasper GraaffFloris en Julius naar finale NJM!

Laat een reactie achter