Wisselende resultaten voor SVE 1 & 2

Deel dit artikel

In Nieuws, geschreven door Jasper GraaffLaat een reactie achter

Gisteren was het de tweede Super Saturday van het seizoen. SVE 1 speelde tegen laagvlieger HTC 2, SVE 2 speelde tegen afdelingsgenoot Rega 1. Waar SVE 1 op een dikke overwinning hoopte, was het voor SVE 2 zaak de schade te beperken zonder kopman Peter en met Arthur als invaller.

SVE 1 – HTC 2: 9-1
Mark 3, Jeffrey 3, Jacintha 2.

De uitslag doet anders vermoeden, maar onze toppers hadden het zwaar. Mark won de eerste wedstrijd, maar Jacintha verloor daarna in vijven. Toen Jeffrey vervolgens met 2-0 achterkwam leek ons vlaggenschip een dikke overwinning uit het hoofd te moeten zetten. Gelukkig bleek dat uiteindelijk niet nodig. Jeffrey knokte zich knap terug in de wedstrijd en won uiteindelijk nog in vijven. Vervolgens werd ook het dubbel in vijven gewonnen, won Jacintha nog twee keer moeizaam in vijven en Jeffrey ook nog eenmaal. Met een 9-1 overwinning mocht SVE dus zeker niet klagen. Alleen Mark was driemaal ongenaakbaar.

Door deze overwinning is de koppositie weer in handen van SVE, met één punt voorsprong op DOV. Volgende week komt Hilversum op bezoek. Zeker als kopman Wouter van der Mark meedoet, kan dat weer een moeilijke avond worden.

SVE 2 – Rega 1: 2-8
Sean 1, Arthur (invaller 1), Jan 0.

Aan de andere kant van de zaal begon ook SVE 2 goed aan de avond. Sean won overtuigend van Willem in ’t Veld. Jan verloor vervolgens in een mooie wedstrijd van Ian de Graaf, waarna het opeens hard ging. Rega bleek een maatje te groot, alhoewel de SVE’ers nooit echt kansloos waren. Zo gaf Jan bijvoorbeeld een 2-0 voorsprong uit handen tegen Willem (matchpoint in de 4e). Uiteindelijk wist alleen Arthur nog een potje te winnen door Willem overtuigend aan de kant te zetten. Jan was de ongelukkige van de avond, door ondanks een redelijk niveau driemaal in vijven te verliezen.

Door deze dikke nederlaag zakt SVE naar de 5e plek in de poule. Er is echter nog niks verloren. De achterstand op nummer 3 TT Nijmegen is maar twee punten. Zij komen zaterdag op bezoek bij SVE.

Jasper GraaffWisselende resultaten voor SVE 1 & 2

Laat een reactie achter