Zeven kampioensteams bij SVE

Deel dit artikel

In Nieuws, geschreven door Jasper GraaffLaat een reactie achter

De afdelingscompetitie is ten einde en de landelijke competitie kent nog maar één speeldag. Tijd om de balans op te maken. Liefst zeven teams van SVE zijn kampioen geworden dit seizoen! Opvallend daarbij is dat alle vier onze hoogste afdelingsteams kampioen zijn geworden. SVE 3 en 4 in de Hoofdklasse, SVE 5 en 6 in de 1e klasse. Daarnaast werd SVE 11 kampioen in de 3e klasse en eindigde SVE Duo 1 bovenaan in de 1e klasse. Bij de dames werd SVE 3 kampioen in de 3e divisie. Bij de jeugd dit seizoen (waarschijnlijk) helaas geen kampioenen, ondanks sterke prestaties van SVE 2 en 3.

 

SVE dames 3 speelt dit seizoen samen met SVE 4 in de 3e divisie. Team 3 is afgelopen weekend al een wedstrijd voor het einde kampioen geworden! De eerste wedstrijd van het seizoen werd al met 10-0 gewonnen en die koppositie werd nooit meer afgegeven. Vooral Lisette en Yusra bleken bijna onverslaanbaar voor de tegenstanders. Na 9 wedstrijden is de voorsprong nu al 17 punten. Gefeliciteerd Lisette, Yusra, Judith en Cynthia!

SVE 3 en 4 speelden dit seizoen allebei Hoofdklasse. Team 3 degradeerde vorig seizoen uit de 3e divisie en werd ook nog eens versterkt met Simone Broersen. Eigenlijk was voordat er één wedstrijd gespeeld was al bekend dat het team kampioen zou worden, want alle andere sterke Hoofdklasse-teams waren ingedeeld in de andere poule met SVE 4. Dat bleek ook wel, want er werden nauwelijks potjes verloren. Jan Mulder, die het vaakst speelde, won zelfs 25 van zijn 26 potten. Team 4 had het lange tijd een stuk lastiger, in een zware poule met degradanten uit de 3e divisie Almeerspin en Huizen. Almeerspin haakte al snel af in de strijd om plek 1, maar Huizen leek tot halverwege favoriet. In de 6e wedstrijd verloren ze echter met 8-2 van het altijd lastige SVO uit De Meern. De wedstrijd daarop won SVE zelf ook met 8-2 van Huizen, waardoor de strijd was beslist.

Remco, Wai Jor, Simone, Peter, Robin, Rob, Robbert, Ron, Chris, Jeffrey, Peter: van harte gefeliciteerd!

SVE 5 en 6 speelden in de 1e klasse. Beide teams waren vooraf favoriet voor het kampioenschap. Team 5 had het echter lange tijd lastig. Drie wedstrijden voor het einde stond Almeerspin 2 fier bovenaan, voordat ze naar SVE moesten. Wat een memorabele avond werd dat! Laurens, Hans en Khales speelden bij SVE 5 en lieten geen spaan heel van de Almeerders. In geen enkele wedstrijd kwam SVE in de problemen. Met een 10-0 zege namen ze de koppositie in de poule over, die ze de twee weken daarna met twee klinkende 8-2 zeges wisten vast te houden. Ondertussen speelde team 6 een seizoen als SVE 3: van tevoren stond eigenlijk al vast dat ze kampioen gingen worden. De eerste wedstrijd werd met 10-0 gewonnen en het team kwam daarna nooit meer in de problemen.

Laurens, Khales, Hans, Nena, Luc, Obbe, Sean, Ole, Ruben, Anton, Jasper: van harte gefeliciteerd!

SVE 11 is de laatste jaren, in wisselende samenstelling, al vaker kampioen geworden. Jan Braat en onze wedstrijdsecretaris Folkert Schuurman, spelen al ruim vijf jaar samen. Ze begonnen ooit in de 6e klasse, werden daar kampioen en bleven zich, met nieuwe teamgenoten steeds verder opwerken. Dit seizoen speelden de mannen voor de 3e keer in de 3e klasse. De mannen vonden het dus weer tijd worden om kampioen te worden en de stap naar de 2e klasse te maken. Dat lukte, mede dankzij versterking met Michel Westerveld, maar al te goed. Met liefst 81 punten werden Folkert, Jan, Michel, Abed en Marcel afgetekend kampioen. Van harte gefeliciteerd!

Duo 1 werd verrassend ook kampioen in de 1e klasse. Verrassend, omdat het er lang niet naar uitzag, maar in de Duo ligt alles vaak dicht bij elkaar. In de voorlaatste wedstrijd wisten Bernie en Obbe echter koploper NSV met 5-0 te verschalken, waardoor opeens de koppositie werd overgenomen. In de laatste wedstrijd maakten Jan en Obbe het nog spannend door 3-2 te verliezen van HTTC. Op onderling resultaat bleven Jan, Obbe, Erik en Bernie uiteindelijk Gispen  nog net voor. Gefeliciteerd!

Bij de jeugd zijn er dit seizoen waarschijnlijk geen kampioenschappen te vieren. Ik zeg waarschijnlijk, want SVE 2 (Landelijk C) en SVE 3 (2e klasse) hebben nog een kleine kans. Als ze de laatste wedstrijd dik winnen en de concurrenten veel punten laten liggen, is er nog wat mogelijk. Zet ‘m op!

 

Jasper GraaffZeven kampioensteams bij SVE

Laat een reactie achter